χορος02.jpg

“Παρατήρησε ένα bamboo για δέκα χρόνια.

Γίνε bamboo!

Μετά ξέχασε τα όλα και ζωγράφισε”.

Συνθετικός πέρα από την Συνθετική

Ονομάζομαι Ιάσονας Βενετσανόπουλος

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1984.

 

Οι πρώτες μου σπουδές ήταν στην ζωγραφική στο πανεπιστήμιο Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου το 2009 και από τότε ζωγραφίζω και εκθέτω μέχρι και σήμερα. 

 

Εκείνα τα χρόνια παρακολουθούσα τακτικά φιλοσοφία στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών με τον καθηγητή Γεράσιμο Βώκο όπου ήταν η πρώτη μου βαθειά επαφή με την έννοια της φιλοσοφίας και η πρώτη μου εισαγωγή στον Φρόυντ, την ψυχαναλυτική θεωρία και την διαδικασία της ψυχοθεραπείας.

 

Έχω ζήσει ένα χρόνο στην Ινδονησία, έχω κάνει δυο μεγάλα ταξίδια στην Κίνα και έζησα μερικούς μήνες στην Μαδρίτη. Τα αναφέρω όχι ως ταξίδια αναψυχής, αλλά προσωπικής αναζήτησης.

 

Από το 2010 ζω σταθερά στην Αθήνα. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στη Συνθετική Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία στο Athens Synthetic Center το 2017. Συνεχίζω να εκπαιδεύομαι στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία ενώ εργάζομαι ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας. 

 

Η ψυχοθεραπεία και η ζωγραφική έχουν γίνει δύο αναπόσπαστα κομμάτια της ζωής μου. Τα αγαπώ και το ένα τροφοδοτεί το άλλο. 

 

Ονομάζομαι Ελπίδα Δημοπούλου.

 

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Eίμαι απόφοιτη της Φιλοσοφικής σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συγχρόνως, και έπειτα την ολοκλήρωση των σπουδών μου παρακολούθησα πλήθος σεμιναρίων για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπτυξιακές διαταραχές (μαθησιακές δυσκολίες, σύνδρομο ΔΕΠ-Υ, διαταραχές αυτιστικού φάσματος, asperger κ.ά.). Συνέχισα την εξειδίκευση μου και ολοκληρώνοντας τον κύκλο σπουδών μου, έγινα κάτοχος του πτυχίου στη Συνθετική Συμβουλευτική Ψυχολογία (Diploma in Integrative Counselling). Επιπρόσθετα, μου απονεμήθηκε και το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα COSCA Counselling Skills Certificate από το συμβεβλημένο Πανεπιστήμιο στη Σκωτία, το Napier University of Edinburgh, που συνεργάζεται με τον διεθνώς αναγνωρισμένο Οργανισμό Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας COSCA (Counselling and Psychotherapy in Scotland). Εκπαιδεύτηκα στη Θεραπεία ζεύγους,στην Μορφολογική θεραπεία (Gestalt) που αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ολιστικά(σώμα-νους-ψυχή-πνευματικότητα),και τέλος στη Θεραπεία Τραύματος & Μετατραυματικής διαταραχής.

 

Επιπλέον, βρίσκομαι σε διαδικασία Μεταπτυχιακής εκπαίδευσης (Μaster) στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία DIPLOMA INTEGRATIVE PSYCHOTHERAPY/EUROPEAN CERTIFICATE OF PSYCHOTHERAPY (ECP) EAP. Eπιπρόσθετα, έχω ειδικευτεί στην Κλινική Κοινωνική Ψυχολογία των Εξαρτήσεων στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς και στην GESTALT Καταφατική ΛΟΑΤΚΙ Συμβουλευτική για τη σεξουαλική διαφορετικότητα και τις ταυτότητες φύλου, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Κλείνοντας, αποτελώ εγγεγραμμένο μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ρέικι ως Master/Teacher Reiki.

 

Ονομάζομαι Ναούμ Σταύρος,

Γεννήθηκα το 1987 στην Αθήνα , όπου και μεγάλωσα.

Σπούδασα Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής στο Canterbury Christ Church University της Αγγλίας και είμαι στην διαδικασία ολοκλήρωσης του μεταπτυχιακού μου τίτλου στην «Συνθετική και Σχεσιακή Ψυχοθεραπεία».

Παράλληλα με τις σπουδές μου έχω παρακολουθήσει και συνεχίζω να παρακολουθώ πληθώρα σεμιναρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων ψυχολογικού και ψυχοθεραπευτικού ενδιαφέροντος.

Στην αρχή της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας, ξεκίνησα σε διαφορετική επαγγελματική κατεύθυνση και με την πάροδο των χρόνων συνειδητοποίησα ότι δεν αντλούσα ικανοποίηση ούτε  έβλεπα τον εαυτό μου να εξελίσσεται όπως θα ήθελα.

Έτσι, το 2016 αποφάσισα να ανατρέψω τον επαγγελματικό μου προσανατολισμό και να ασχοληθώ με αυτό που πραγματικά με ενέπνευσε, την θεραπεία της ψυχής του ανθρώπου.

Εκτός από την επαγγελματική μου αυτή ιδιότητα είμαι μέλος του δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης και ψυχολογικής υποστήριξης «συνΎπαρξη».  Ο εθελοντισμός και η παροχή  βοηθείας  στον συνάνθρωπο μου αποτελεί για εμένα βασική αρχή και προτεραιότητα του πως θέλω να πορεύομαι στην ζωή μου . Προσωπικά πιστεύω βαθιά ότι η ψυχοθεραπεία πάνω απ’ όλα είναι συνεισφορά και βοήθεια στον συνάνθρωπο.

Από τα παιδικά μου χρόνια μέχρι και σήμερα ασχολούμαι με τον αθλητισμό, διαβάζω λογοτεχνικά  βιβλία και ταξιδεύω αρκετά , ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο τους πνευματικούς μου ορίζοντες , συνειδητοποιώντας εμπράκτως το «νους υγιής εν σώματι  υγιεί».

 

Ονομάζομαι Αλεξάνδρα Ζωγράφου

H αγάπη μου για τις λειτουργίες της ανθρώπινης ψυχής όσο και οι προσωπικές ανησυχίες, με οδήγησαν πολύ γρήγορα στο ταξίδι της ψυχοθεραπείας. Από κει ξεκίνησε η σταδιοδρομία μου στην επιστήμη της ψυχολογίας αποκτώντας το Πτυχίο Ψυχοθεραπεύτριας & Συμβούλου ψυχικής υγείας στο πεδίο της ψυχοδυναμικής προσέγγισης. Εργάζομαι στην Αθήνα  ως ψυχοθεραπεύτρια και σύμβουλος ψυχικής υγείας, σε συνεργασία με ψυχιάτρους, βλέποντας περιστατικά και συνεργάζομαι με ανθρώπους προς το δρόμο της αυτογνωσίας και της προσωπικής ευτυχίας.

Κανένας δεν γεννιέται έχοντας ένα εγχειρίδιο καλής και ευτυχισμένης ζωής, μέσα όμως από την «ψυχοεκπαίδευση» μπορούμε να επιτύχουμε την αλλαγή και να κερδίσουμε έναν πιο ποιοτικό και λειτουργικό τρόπο συνύπαρξης με τους άλλους. Οι καθημερινές δυσκολίες, οι πιέσεις και τα προβλήματα της ζωής, μας οδηγούν σε ψυχικά αδιέξοδα. Οι  φίλοι μπορεί να μας στηρίζουν αλλά τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει η γνώση να γίνει μια εν τω βάθη αλλαγή. Πιστεύω ότι η ευτυχία και η εύρυθμη λειτουργία της ζωής είναι ένα θέμα και ένας στόχος που μπορεί να επιτευχθεί.

 

Ονομάζομαι Μαρία Λυκίδου.

Έχω σπουδάσει Συνθετική Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία στο Athens Synthesis Centre. Η ενασχόλησή μου με τον «Εαυτό» ξεκίνησε το 2010 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, ακολουθώντας το ταξίδι της αναζήτησης και της εκπαίδευσης. Παρακολουθώ και επιμορφώνομαι πάνω στις εξελίξεις στον χώρο του ολιστικού wellbeing, πιστεύοντας πως όταν σώμα-πνεύμα-νους αλληλεπιδρούν αρμονικά, ο άνθρωπος εξελίσσεται στην καλύτερη εκδοχή του.

Εκτός από Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, ασχολούμαι με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την ενδυνάμωση των ψυχοκοινωνικών δεξιοτήτων παιδιών, εφήβων και ενηλίκων μέσα από την ΑμΚΕ ERGO.Academy.

 
 

Ονομάζομαι Μαριλίνη Μοναστηριώτη και γεννήθηκα στην Αθήνα το 1991.

 

Η αναζήτηση του σκοπού της ζωής και της εκπλήρωσης των ονείρων, αποτέλεσαν για εμένα τα μεγαλύτερα ερεθίσματα της ανθρώπινης ύπαρξης. Με αφετηρία την εύρεση του δικού μου πλάνου ζωής, ξεκίνησα τις σπουδές μου στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Μέσα σε αυτήν την διαδρομή, απέκτησα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ανθρώπινο δυναμικό και την ψυχολογία των επιχειρήσεων. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου και εργαζόμενη πλέον ως υπεύθυνη προσωπικού, ξεκίνησα να φοιτώ στο Athens Coaching Institute, όπου έλαβα το τίτλο της επιστημονικά τεκμηριωμένης Life Coach & Mentor (European Mentoring & Coaching Council / European Quality Award Foundation). Μέσα από την επαγγελματική εμπειρία και τις επιστημονικές μου γνώσεις, βοήθησα αρκετούς ανθρώπους να αποκτήσουν αυτογνωσία πάνω στην μοναδική και πολυσύνθετη φύση τους, να ανασύρουν και να ενισχύσουν τις δεξιότητες τους και να εκπληρώσουν τους ατομικούς και συλλογικούς τους σκοπούς. Στην συνέχεια, ολοκλήρωσα την τριετή μεταπτυχιακή μου εκπαίδευση στο τμήμα Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας (Master of Counseling & Psychotherapy, University of East London), όπου διδάχθηκα το συνθετικό μοντέλο ψυχοθεραπείας (προσωποκεντρική, ψυχοδυναμική και CBT). Παράλληλα με τις σπουδές μου ολοκλήρωσα εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέματα όπως: Διαχείριση Μετατραυματικού Στρες, Διαχείριση Άγχους, Διαχείριση Θυμού, Διαχείριση Κακοποιητικών Σχέσεων, Mindfulness, Δημιουργία Λειτουργικών Σχέσεων, Art Therapy κ.α.. Οι ανωτέρω σπουδές, μου προσέφεραν τα απαραίτητα θεραπευτικά εργαλεία και εφόδια, με σκοπό την προσέγγιση και την θεραπεία της κάθε ανθρώπινης ύπαρξης ολιστικά.

 

Σήμερα συνεχίζω την διαδρομή μου, ασκώντας την Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία καθώς και το επιστημονικά τεκμηριωμένο Coaching & Mentoring σε ατομικές ή ομαδικές συνεδρίες. Ταυτόχρονα, συνεχίζω την μετεκπαιδευτική μου ειδίκευση στο Athens Synthesis Center στο τομέα της Συνθετικής Ψυχοθεραπείας, μένοντας πάντα ενημερωμένη για τα νέα επιστημονικά ευρήματα μέσα από την συμμετοχή μου σε πανελλαδικά συνέδρια και ομιλίες στο κλάδο της ψυχικής υγείας. Τέλος, έχοντας απόλυτη συνείδηση και σεβασμό στο κώδικα ηθικής και δεοντολογίας του κλάδου και θεωρώντας την θεραπευτική σχέση ύψιστης σημασίας, βρίσκομαι σταθερά υπό προσωπική εποπτεία, με σκοπό την διασφάλιση του μέγιστου θεραπευτικού αποτελέσματος.

 

Ελευθέρου Ανθρώπου 14, Ανω Γλυφάδα (Τερψιθέα) 

Σολωμού 44, Γαλάτσι

Περγάμου 22
Νέα Σμύρνη

Σισίνη 6, 
Ιλίσια

Αλικαρνασσού 15
​Νέα Σμύρνη