χορος02.jpg

“Παρατήρησε ένα bamboo για δέκα χρόνια.

Γίνε bamboo!

Μετά ξέχασε τα όλα και ζωγράφισε”.

Συνθετικός πέρα από την Συνθετική

Ονομάζομαι Ιάσονας Βενετσανόπουλος

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1984.

 

Οι πρώτες μου σπουδές ήταν στην ζωγραφική στο πανεπιστήμιο Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου το 2009 και από τότε ζωγραφίζω και εκθέτω μέχρι και σήμερα. 

 

Εκείνα τα χρόνια παρακολουθούσα τακτικά φιλοσοφία στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών με τον καθηγητή Γεράσιμο Βώκο όπου ήταν η πρώτη μου βαθειά επαφή με την έννοια της φιλοσοφίας και η πρώτη μου εισαγωγή στον Φρόυντ, την ψυχαναλυτική θεωρία και την διαδικασία της ψυχοθεραπείας.

 

Έχω ζήσει ένα χρόνο στην Ινδονησία, έχω κάνει δυο μεγάλα ταξίδια στην Κίνα και έζησα μερικούς μήνες στην Μαδρίτη. Τα αναφέρω όχι ως ταξίδια αναψυχής, αλλά προσωπικής αναζήτησης.

 

Από το 2010 ζω σταθερά στην Αθήνα. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στη Συνθετική Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία στο Athens Synthetic Center το 2017. Συνεχίζω να εκπαιδεύομαι στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία ενώ εργάζομαι ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας. 

 

Η ψυχοθεραπεία και η ζωγραφική έχουν γίνει δύο αναπόσπαστα κομμάτια της ζωής μου. Τα αγαπώ και το ένα τροφοδοτεί το άλλο. 

 

Ονομάζομαι Ελπίδα Δημοπούλου.

 

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Eίμαι απόφοιτη της Φιλοσοφικής σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συγχρόνως, και έπειτα την ολοκλήρωση των σπουδών μου παρακολούθησα πλήθος σεμιναρίων για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπτυξιακές διαταραχές (μαθησιακές δυσκολίες, σύνδρομο ΔΕΠ-Υ, διαταραχές αυτιστικού φάσματος, asperger κ.ά.). Συνέχισα την εξειδίκευση μου και ολοκληρώνοντας τον κύκλο σπουδών μου, έγινα κάτοχος του πτυχίου στη Συνθετική Συμβουλευτική Ψυχολογία (Diploma in Integrative Counselling). Επιπρόσθετα, μου απονεμήθηκε και το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα COSCA Counselling Skills Certificate από το συμβεβλημένο Πανεπιστήμιο στη Σκωτία, το Napier University of Edinburgh, που συνεργάζεται με τον διεθνώς αναγνωρισμένο Οργανισμό Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας COSCA (Counselling and Psychotherapy in Scotland). Εκπαιδεύτηκα στη Θεραπεία ζεύγους,στην Μορφολογική θεραπεία (Gestalt) που αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ολιστικά(σώμα-νους-ψυχή-πνευματικότητα),και τέλος στη Θεραπεία Τραύματος & Μετατραυματικής διαταραχής.

 

Επιπλέον, βρίσκομαι σε διαδικασία Μεταπτυχιακής εκπαίδευσης (Μaster) στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία DIPLOMA INTEGRATIVE PSYCHOTHERAPY/EUROPEAN CERTIFICATE OF PSYCHOTHERAPY (ECP) EAP. Eπιπρόσθετα, έχω ειδικευτεί στην Κλινική Κοινωνική Ψυχολογία των Εξαρτήσεων στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς και στην GESTALT Καταφατική ΛΟΑΤΚΙ Συμβουλευτική για τη σεξουαλική διαφορετικότητα και τις ταυτότητες φύλου, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Κλείνοντας, αποτελώ εγγεγραμμένο μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ρέικι ως Master/Teacher Reiki.

 

Ονομάζομαι Ναούμ Σταύρος,

Γεννήθηκα το 1987 στην Αθήνα , όπου και μεγάλωσα.

Σπούδασα Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής στο Canterbury Christ Church University της Αγγλίας και είμαι στην διαδικασία ολοκλήρωσης του μεταπτυχιακού μου τίτλου στην «Συνθετική και Σχεσιακή Ψυχοθεραπεία».

Παράλληλα με τις σπουδές μου έχω παρακολουθήσει και συνεχίζω να παρακολουθώ πληθώρα σεμιναρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων ψυχολογικού και ψυχοθεραπευτικού ενδιαφέροντος.

Στην αρχή της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας, ξεκίνησα σε διαφορετική επαγγελματική κατεύθυνση και με την πάροδο των χρόνων συνειδητοποίησα ότι δεν αντλούσα ικανοποίηση ούτε  έβλεπα τον εαυτό μου να εξελίσσεται όπως θα ήθελα.

Έτσι, το 2016 αποφάσισα να ανατρέψω τον επαγγελματικό μου προσανατολισμό και να ασχοληθώ με αυτό που πραγματικά με ενέπνευσε, την θεραπεία της ψυχής του ανθρώπου.

Εκτός από την επαγγελματική μου αυτή ιδιότητα είμαι μέλος του δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης και ψυχολογικής υποστήριξης «συνΎπαρξη».  Ο εθελοντισμός και η παροχή  βοηθείας  στον συνάνθρωπο μου αποτελεί για εμένα βασική αρχή και προτεραιότητα του πως θέλω να πορεύομαι στην ζωή μου . Προσωπικά πιστεύω βαθιά ότι η ψυχοθεραπεία πάνω απ’ όλα είναι συνεισφορά και βοήθεια στον συνάνθρωπο.

Από τα παιδικά μου χρόνια μέχρι και σήμερα ασχολούμαι με τον αθλητισμό, διαβάζω λογοτεχνικά  βιβλία και ταξιδεύω αρκετά , ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο τους πνευματικούς μου ορίζοντες , συνειδητοποιώντας εμπράκτως το «νους υγιής εν σώματι  υγιεί».

 

Ονομάζομαι Αλεξάνδρα Ζωγράφου

H αγάπη μου για τις λειτουργίες της ανθρώπινης ψυχής όσο και οι προσωπικές ανησυχίες, με οδήγησαν πολύ γρήγορα στο ταξίδι της ψυχοθεραπείας. Από κει ξεκίνησε η σταδιοδρομία μου στην επιστήμη της ψυχολογίας αποκτώντας το Πτυχίο Ψυχοθεραπεύτριας & Συμβούλου ψυχικής υγείας στο πεδίο της ψυχοδυναμικής προσέγγισης. Εργάζομαι στην Αθήνα  ως ψυχοθεραπεύτρια και σύμβουλος ψυχικής υγείας, σε συνεργασία με ψυχιάτρους, βλέποντας περιστατικά και συνεργάζομαι με ανθρώπους προς το δρόμο της αυτογνωσίας και της προσωπικής ευτυχίας.

Κανένας δεν γεννιέται έχοντας ένα εγχειρίδιο καλής και ευτυχισμένης ζωής, μέσα όμως από την «ψυχοεκπαίδευση» μπορούμε να επιτύχουμε την αλλαγή και να κερδίσουμε έναν πιο ποιοτικό και λειτουργικό τρόπο συνύπαρξης με τους άλλους. Οι καθημερινές δυσκολίες, οι πιέσεις και τα προβλήματα της ζωής, μας οδηγούν σε ψυχικά αδιέξοδα. Οι  φίλοι μπορεί να μας στηρίζουν αλλά τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει η γνώση να γίνει μια εν τω βάθη αλλαγή. Πιστεύω ότι η ευτυχία και η εύρυθμη λειτουργία της ζωής είναι ένα θέμα και ένας στόχος που μπορεί να επιτευχθεί.

 

Ονομάζομαι Μαρία Λυκίδου.

Έχω σπουδάσει Συνθετική Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία στο Athens Synthesis Centre. Η ενασχόλησή μου με τον «Εαυτό» ξεκίνησε το 2010 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, ακολουθώντας το ταξίδι της αναζήτησης και της εκπαίδευσης. Παρακολουθώ και επιμορφώνομαι πάνω στις εξελίξεις στον χώρο του ολιστικού wellbeing, πιστεύοντας πως όταν σώμα-πνεύμα-νους αλληλεπιδρούν αρμονικά, ο άνθρωπος εξελίσσεται στην καλύτερη εκδοχή του.

Εκτός από Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, ασχολούμαι με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την ενδυνάμωση των ψυχοκοινωνικών δεξιοτήτων παιδιών, εφήβων και ενηλίκων μέσα από την ΑμΚΕ ERGO.Academy.

 
 

Ονομάζομαι Μαριλίνη Μοναστηριώτη και γεννήθηκα στην Αθήνα το 1991.

Είμαι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και εκπαιδευόμενη Ψυχοθεραπεύτρια στο Συνθετικό μοντέλο Ψυχοθεραπείας (Ψυχοδυναμική, Γνωσιακή- Συμπεριφορική, Προσωποκεντρική και Ψυχοσυνθετική προσέγγιση). Διαθέτω ολοκληρωμένο ακαδημαϊκό μεταπτυχιακό στην Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία (University of East London) και πλέον, παρακολουθώ τη δεύτερη μετεκπαιδευτική μου ειδίκευση στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία (ECP). Κατέχω πτυχίο στην οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων (Πανεπιστήμιο Πειραιά), certificate στο επιστημονικά τεκμηριωμένο life coaching (AC & EMCC) και πληθώρα επιμορφωτικά σεμινάρια στη ψυχολογία, όπως  Διαχείριση Μετατραυματικού Στρες, Διαχείριση Άγχους, Διαχείριση Θυμού, Διαχείριση Κακοποιητικών Σχέσεων, Mindfulness, Δημιουργία Λειτουργικών Σχέσεων, Art therapy κ.α.. Είμαι μέλος του British Association for Counselling and Psychotherapy και συνεργάτιδα του Time for Oneself. 

Το κλινικό μου έργο αφορά μεταξύ άλλων, την αντιμετώπιση προβλημάτων αυτοεκτίμησης, σχέσεων, άγχους, κατάθλιψης, κρίσεων πανικού, ψυχοσωματικών, ενδοοικογενειακών συγκρούσεων, μητρότητας, κακοποίησης, μεταβατικών σταδίων (π.χ. αλλαγή καριέρας, μετακόμιση, διαζύγιο κ.α.) κ.α.. Το ερευνητικό μου ενδιαφέρον άπτεται στη διερεύνηση των πιο αποτελεσματικών και σύγχρονων μεθόδων ψυχοθεραπείας, καθώς και της ανάπτυξης των κατάλληλων δεξιοτήτων του ειδικού ψυχικής υγείας.   

Στο γραφείο μου πραγματοποιώ  συνεδρίες ατομικές, ζεύγους και ομαδικές. Όλες οι συνεδρίες δύναται να γίνουν είτε δια ζώσης, είτε τηλεδιασκεπτικά. 

Τέλος, με σεβασμό στον κώδικά ηθικής και δεοντολογίας συμμορφώνομαι σύμφωνα με τους κανόνες του επιστημονικού κλάδου, διατηρώντας το απόρρητο και σταθερή εποπτική συνεργασία.

 

Ονομάζομαι Έλενα Παπασταθοπούλου.

 

Γεννήθηκα στην Αθήνα.

 

Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας. Την απόφαση αυτή την πήρα, όταν η προσωπική μου ψυχοθεραπευτική εμπειρία έγινε μιά από τις πολυτιμότερες της ζωής μου και έδωσε νόημα στο μοίρασμα αυτού του δώρου, με τις γενναίες και τους γενναίους που διψάνε για Ζωή.

Eίμαι πτυχιούχος στη Συνθετική Συμβουλευτική Ψυχολογία (Diploma in Integrative Counselling) του Οργανισμού Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας COSCA (Counselling and Psychotherapy in Scotland) και κάτοχος του Ευρωπαϊκού Διπλώματος COSCA, Counselling Skills Certificate, από το Πανεπιστήμιο στη Σκωτία, Napier University of Edinburgh.

Συνεχίζω το θεραπευτικό μου έργο,  ευγνώμων για τον πλούτο και την αγάπη που μου προσφέρουν οι θεραπευτικές μου σχέσεις, η κάθε μία βαθειά ανθρώπινη, μοναδική, εκπληκτική, πολύτιμη. Μαζί και όλα όσα με έχουν σμιλέψει...

Τα ταξίδια στην Ανατολική Αφρική που με φώτισαν εκτυφλωτικά με ένα φως που καταργεί χώρο και χρόνο. Το φως της πληρότητας. Σε μια μυστική συνεύρεση του μέσα με το έξω, του ανθρώπου με την Φύση, όπου αίσθημα, αίσθηση και στοχασμός ενώθηκαν.

Τα συναρπαστικά μονοπάτια της Χοροθεραπείας. Η συμμετοχή μου σε ομάδα Πρωτόγονης Έκφρασης και τα σεμινάρια με διακεκριμένες ψυχοθεραπεύτριες - χοροθεραπεύτριες, που προσκλήθηκαν στην Αθήνα από την  Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδος.

 

Το διαζύγιο, ο αγώνας μου ως μονογονέας οι δυσκολίες και τα στερεότυπα.

Η Γέννηση του γιού μου για να ξαναβρώ το Εμείς μέσα από το Εγώ.

Η ψυχοθεραπεία. Μέσα από μια  οδυνηρά κατακτημένη, επίγνωση και ωριμότητα, η θεραπευτική διαδικασία με βοήθησε από το τέλος να βρω μια νέα αρχή, από το θάνατο να μπω πάλι στην διαδικασία της ζωής.

Το αυτοκινητιστικό ατύχημα που άφησε τον σύντροφό μου τετραπληγικό  μέχρι να φύγει από τη ζωή. Ο Θάνατος.

Ο Έρωτας αμοιβαίος και φωτεινός πού ήρθε ξαφνικά στο δρόμο της μοναχικής υπαρξιακής μου περιπέτειας.

 

Οι σπουδές στη Φιλοσοφική  Σχολή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

και τα φοιτητικά χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Το φεμινιστικό κίνημα.

 

Ένας γάμος, ένα διαζύγιο. Ανατροπές και διαψεύσεις αλλά και αγωνιώδη υπαρξιακά ερωτήματα.

 

Τα μαθητικά μου χρόνια, στην Ιταλική Σχολή Αθηνών, δύο σημαντικοί πολιτισμοί, γλώσσες και τέχνες, θησαυρίζουν την παιδεία μου και τις αναζητήσεις μου για τους ανοιχτούς ορίζοντες του κόσμου. Η Γλώσσα, για μένα ζωή και επικοινωνία, με οδηγεί ως την πόρτα του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών όπου φοιτώ, ως Μεταφράστρια / Διερμηνέας της Ιταλικής.  Αποφοιτώ και ταξιδεύω στην Ιταλία. Στο Πανεπιστήμιο της Perugia/Università per Stranieri, παρακολουθώ μαθήματα Σύγχρονης Λογοτεχνίας και Ιστορίας της Τέχνης.

Τα πρώτα σχολικά χρόνια, η σπουδή του κλασσικού χορού στην Αθήνα και αργότερα του σύγχρονου χορού στην Ιταλία, θα  μου δώσουν τον χώρο να εκφραστώ και να υπάρξω συλλογικά και ταυτόχρονα να αντικρύσω τον εαυτό μου από μέσα.

 
 

Ονομάζομαι Ελένη Αποστολοπούλου

Γεννήθηκα και μεγάλωσα μέχρι την ηλικία των 18 ετών στην Καλαμάτα. Είμαι Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια κάτοχος του Διπλώματος European Certificate for Psychotherapy (ECP) και μέλος της ΕAP (European Association for Psychotherapy). Έχω σπουδάσει επίσης Λογιστικά (ΑΤΕΙ Πατρών) και Risk Management στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παράλληλα έχω παρακολουθήσει σεμινάρια στην Ψυχολογική Αστρολογία και είμαι κάτοχος του Ευρωπαϊκού Διπλώματος Cosca, Counselling Skills Certificate, από το πανεπιστήμιο της Σκωτίας (Napier University of Edinburgh).

 

Ζούμε σε μια κοινωνία με γρήγορους ρυθμούς προσαρμογής, που το παράδοξο την τελευταία τριετία ήταν το συνθέστε και «αντέξτε την ακινησία». Οι συνθετικές σπουδές μου στον τομέα της Ψυχοθεραπείας, των Οικονομικών και της Αστρολογίας με έχουν βοηθήσει να κατανοώ, να αντέχω και να συναντώ την ψυχή και τα τραύματα του κάθε ανθρώπου. Όλοι ξεκινάμε από διαφορετικές αφετηρίες περιβάλλοντος και αυτό που ζητάμε είναι την επαφή. Στην διαδρομή όμως αυτή έχουμε μάθει να επικοινωνούμε με ασάφεια η οποία προκαλεί βία, η οποία με την σειρά της πονάει, τραυματίζει, καθηλώνει.

Στο σήμερα είμαι στην Αθήνα, δουλεύω από κοντά και διαδικτυακά με διάδραση στο παρόν στις βαθιές ανάγκες των ανθρώπων που για ποικίλους λόγους δεν καλύπτονται. Έχω συνεργασίες με κλινικές και νοσοκομεία για να στηρίζω καρκινοπαθείς, καθώς και συγγενείς αυτών, να συναντήσουν τις ασυνάντητες πληγές τους.

 

Ονομάζομαι Ανεστόπουλος Γιώργος και γεννήθηκα στην Αθήνα.

Έχω σπουδάσει Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και ολοκληρώνω τις σπουδές μου στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία στο Athens Synthesis Centre. Αυτό που με συναρπάζει από την αρχή της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας στις Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις μέχρι και σήμερα που έχω στραφεί στην Συμβουλευτική και την Ψυχοθεραπεία είναι η επαφή, το άνοιγμα, το μοίρασμα και η χαρά του να είμαστε κοντά ο ένας στον άλλο. Μέσα από αυτή την επιθυμία και την ανάγκη να γνωρίσω καλύτερα εμένα, ξεκίνησα το προσωπικό μου ταξίδι αναζήτησης μέσα από ατομικές και ομαδικές συνεδρίες το 2010, στις οποίες συμμετέχω μέχρι και σήμερα από την μεριά του θεραπευόμενου.

Επαγγελματικά σαν θεραπευτής-σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και εκ.Ψυχοθεραπευτής στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία και την θεραπεία Gestalt δραστηριοποιούμαι από το 2020. Αυτό που κατάλαβα πως είναι το ζητούμενο μέσα στην θεραπεία είναι θεραπευόμενος και θεραπευτής σε συνεργασία να δημιουργήσουμε μέσα μας τις προϋποθέσεις για την Αυτ-Αγάπη. Αγαπώ πρώτα εμένα για να μπορώ να αγαπώ και εσένα. Αγαπώ πρώτα εμένα για να μπορώ να αγαπώ τα τραύματα μου. Αγαπώ πρώτα εμένα για να μπορώ να εμπιστευτώ και να ανοιχτώ στην θεραπεία. Αγαπώ πρώτα εμένα για να μπορώ να έχω την δύναμη να με γιατρέψω. Αγαπώ πρώτα εμένα για να μπορώ να με δω και να με δεχτώ ολόκληρο. Και αυτό δεν είναι από εγωισμό. Είναι από ανάγκη. Δεν είναι πολυτέλεια να με αγαπώ. Είναι ΑΝΑΓΚΗ. Όπως δεν γίνεται να ζώ χωρίς αέρα και νερό, έτσι δεν μπορώ να ζώ χωρίς να με αγαπώ.

Από αυτή την ανάγκη και με αυτή την πρόθεση ξεκινώ και μπαίνω σε κάθε συνεδρία. Ο άνθρωπος απέναντι μου είναι πλημμυρισμένος από δυνατότητες, δεξιότητες και επιλογές, που όμως έχει κάνει και λάθη, έχει και τραύματα και πονάει, χαίρεται, λυπάται, εγκλωβίζεται, ελπίζει, δοκιμάζει, πετυχαίνει, αποτυγχάνει, προσπαθεί, απογοητεύεται. Η Αγάπη είναι το καύσιμο και η Ζωή είναι η σπίθα που τον πυροδοτεί.

Ελάτε να ανοίξουμε μαζί τον δρόμο για την Αγάπη του Εαυτού.

Ελάτε να μπούμε μαζί σε μια διαδικασία αναζήτησης, αποδοχής, συμπερίληψης και δημιουργίας του Εαυτού που θα είναι λειτουργικός για εσάς.

Ελάτε να ανάψουμε την σπίθα και να ξεκινήσουμε το πιο συναρπαστικό ταξίδι: το ταξίδι προς την Αγάπη και την Ζωή.

Ελάτε.

 

Φιλικά,

Γιώργος

Ελευθέρου Ανθρώπου 14, Ανω Γλυφάδα (Τερψιθέα) 

Σισίνη 6, 
Ιλίσια

Σολωμού 44, Γαλάτσι

Αλικαρνασσού 15
​Νέα Σμύρνη

 

Περγάμου 22
Νέα Σμύρνη

Ελευθέρων 10Α
Κηφισιά

Αρματολών και
κλεφτών 35
Λυκαβηττός

Αρκαδίας 12,
​Γέρακας