top of page
χορος02.jpg

“Παρατήρησε ένα bamboo για δέκα χρόνια.

Γίνε bamboo!

Μετά ξέχασε τα όλα και ζωγράφισε”.

Συνθετικός πέρα από την Συνθετική

Ονομάζομαι Ιάσων Βενετσανόπουλος

 

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1984.

 

Οι πρώτες μου σπουδές ήταν στην Ζωγραφική στο πανεπιστήμιο Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου το 2009 και από τότε ζωγραφίζω και εκθέτω μέχρι και σήμερα. 

 

Εκείνα τα χρόνια παρακολουθούσα τακτικά Φιλοσοφία στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών με τον καθηγητή Γεράσιμο Βώκο όπου ήταν και η πρώτη μου ουσιαστική επαφή με τις έννοιες της Φιλοσοφίας και η εισαγωγή μου στον Φρόιντ, την ψυχαναλυτική θεωρία και τον κόσμο της ψυχοθεραπείας.

 

Έχω ζήσει ένα χρόνο στην Ινδονησία, έχω κάνει δύο ταξίδια στην Κίνα και έζησα μερικούς μήνες στην Μαδρίτη. Ταξίδια που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην προσωπική μου αναζήτηση.

 

Από το 2010 ζω μόνιμα στην Αθήνα. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στη Συνθετική Συμβουλευτική στο Athens Synthetic Center το 2017. Συνεχίζω να εκπαιδεύομαι στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία ενώ εργάζομαι ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας. 

 

Η ψυχοθεραπεία και η ζωγραφική έχουν γίνει δύο αναπόσπαστα κομμάτια της ζωής μου. Τα αγαπώ και το ένα τροφοδοτεί το άλλο.

ιασονας

Ονομάζομαι Αλεξάνδρα Ζωγράφου.

 

H αγάπη μου για τις λειτουργίες της ανθρώπινης ψυχής όσο και οι προσωπικές μου ανησυχίες με οδήγησαν πολύ γρήγορα στο ταξίδι της ψυχοθεραπείας. Από 'κει ξεκίνησε η σταδιοδρομία μου στην επιστήμη της Ψυχολογίας αποκτώντας το Πτυχίο Ψυχοθεραπεύτριας & Συμβούλου Ψυχικής Υγείας στο πεδίο της ψυχοδυναμικής προσέγγισης. Εργάζομαι στην Αθήνα ως ψυχοθεραπεύτρια και σύμβουλος Ψυχικής Υγείας σε συνεργασία με ψυχιάτρους βλέποντας περιστατικά και συνεργάζομαι με ανθρώπους προς το δρόμο της αυτογνωσίας και της προσωπικής ευτυχίας.

 

Κανένας δεν γεννιέται έχοντας ένα εγχειρίδιο καλής και ευτυχισμένης ζωής, μέσα όμως από την «ψυχοεκπαίδευση» μπορούμε να επιτύχουμε την αλλαγή και να κερδίσουμε έναν πιο ποιοτικό και λειτουργικό τρόπο συνύπαρξης με τους άλλους. Οι καθημερινές δυσκολίες, οι πιέσεις και τα προβλήματα της ζωής μας οδηγούν σε ψυχικά αδιέξοδα. Οι  φίλοι μπορεί να μας στηρίζουν, αλλά τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει η γνώση να γίνει μια εκ βαθέων αλλαγή. Πιστεύω ότι η ευτυχία και η εύρυθμη λειτουργία της ζωής είναι ένα θέμα και ένας στόχος που μπορεί να επιτευχθεί.

Αλεξανδρα

Ονομάζομαι Ναούμ Σταύρος,

Γεννήθηκα το 1987 στην Αθήνα , όπου και μεγάλωσα.

Σπούδασα Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής στο Canterbury Christ Church University της Αγγλίας και συνεχίζω τις σπουδές μου στην ψυχοθεραπευτική προσέγγιση. 

Παράλληλα με τις σπουδές μου έχω παρακολουθήσει και συνεχίζω να παρακολουθώ πληθώρα σεμιναρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων ψυχολογικού και ψυχοθεραπευτικού ενδιαφέροντος.

Στην αρχή της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας, ξεκίνησα σε διαφορετική επαγγελματική κατεύθυνση και με την πάροδο των χρόνων συνειδητοποίησα ότι δεν αντλούσα ικανοποίηση ούτε  έβλεπα τον εαυτό μου να εξελίσσεται όπως θα ήθελα.

Έτσι, το 2016 αποφάσισα να ανατρέψω τον επαγγελματικό μου προσανατολισμό και να ασχοληθώ με αυτό που πραγματικά με ενέπνευσε, την θεραπεία της ψυχής του ανθρώπου.

Εκτός από την επαγγελματική μου αυτή ιδιότητα είμαι μέλος του δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης και ψυχολογικής υποστήριξης «συνΎπαρξη».  Ο εθελοντισμός και η παροχή  βοηθείας  στον συνάνθρωπο μου αποτελεί για εμένα βασική αρχή και προτεραιότητα του πως θέλω να πορεύομαι στην ζωή μου . Προσωπικά πιστεύω βαθιά ότι η ψυχοθεραπεία πάνω απ’ όλα είναι συνεισφορά και βοήθεια στον συνάνθρωπο.

Από τα παιδικά μου χρόνια μέχρι και σήμερα ασχολούμαι με τον αθλητισμό, διαβάζω λογοτεχνικά  βιβλία και ταξιδεύω αρκετά , ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο τους πνευματικούς μου ορίζοντες , συνειδητοποιώντας εμπράκτως το «νους υγιής εν σώματι  υγιεί».

Σταύρος
Eleni Apostolop

Ονομάζομαι Ελένη Αποστολοπούλου

Γεννήθηκα και μεγάλωσα μέχρι την ηλικία των 18 ετών στην Καλαμάτα. Είμαι Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια κάτοχος του Διπλώματος European Certificate for Psychotherapy (ECP) και μέλος της ΕAP (European Association for Psychotherapy). Έχω σπουδάσει επίσης Λογιστικά (ΑΤΕΙ Πατρών) και Risk Management στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παράλληλα έχω παρακολουθήσει σεμινάρια στην Ψυχολογική Αστρολογία και είμαι κάτοχος του Ευρωπαϊκού Διπλώματος Cosca, Counselling Skills Certificate, από το πανεπιστήμιο της Σκωτίας (Napier University of Edinburgh).

 

Ζούμε σε μια κοινωνία με γρήγορους ρυθμούς προσαρμογής, που το παράδοξο την τελευταία τριετία ήταν το συνθέστε και «αντέξτε την ακινησία». Οι συνθετικές σπουδές μου στον τομέα της Ψυχοθεραπείας, των Οικονομικών και της Αστρολογίας με έχουν βοηθήσει να κατανοώ, να αντέχω και να συναντώ την ψυχή και τα τραύματα του κάθε ανθρώπου. Όλοι ξεκινάμε από διαφορετικές αφετηρίες περιβάλλοντος και αυτό που ζητάμε είναι την επαφή. Στην διαδρομή όμως αυτή έχουμε μάθει να επικοινωνούμε με ασάφεια η οποία προκαλεί βία, η οποία με την σειρά της πονάει, τραυματίζει, καθηλώνει.

Στο σήμερα είμαι στην Αθήνα, δουλεύω από κοντά και διαδικτυακά με διάδραση στο παρόν στις βαθιές ανάγκες των ανθρώπων που για ποικίλους λόγους δεν καλύπτονται. Έχω συνεργασίες με κλινικές και νοσοκομεία για να στηρίζω καρκινοπαθείς, καθώς και συγγενείς αυτών, να συναντήσουν τις ασυνάντητες πληγές τους.

Είμαι η Μαριλίτα Βασιλάκου και είμαι συνθετική ψυχοθεραπεύτρια.

Η σύνθεση είναι μέρος του χαρακτήρα μου, καθώς αγαπώ να συναρμολογώ διαφορετικά κομμάτια παρατηρώντας το μοναδικό αποτέλεσμα που δημιουργούν.

Αρχή για τον δρόμο μου στην ψυχοθεραπεία ήταν η ανάγκη μου να ανακαλύψω το θαύμα που κρύβεται μέσα στο τραύμα κάθε ανθρώπου. Η πορεία μου ήταν μεγάλη, ξεκινώντας από τις σπουδές μου σε Μουσικό Σχολείο, καθώς πιστεύω πως η μουσική είναι ένας σπουδαίος τρόπος έκφρασης και αποσυμπίεσης της ψυχής. Συνέχισα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στο τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικών και Ψυχολογίας, για να καταλήξω στις σπουδές Συνθετικής Ψυχοθεραπείας από όπου έλαβα το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Ψυχοθεραπείας (ECP) και έγινα μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας (EAP).

Στο τώρα ζω και εργάζομαι με έδρα την Αθήνα και με τη βοήθεια του διαδικτύου οπουδήποτε παραστεί ανάγκη.

Έχοντας ως όραμα να δουλέψω θεραπευτικά με γονείς, τόσο για την υποστήριξη τους στον σημαντικό και απαιτητικό τους ρόλο, όσο και για την “εκπαίδευση” τους σε αυτόν, συνεργάστηκα για πάνω από 12 χρόνια με οικογένειες αναλαμβάνοντας παιδιά όλων των ηλικιών με στόχο την καλύτερη ψυχοκινητική και νοητική τους ανάπτυξη. Η παρουσία μου στο οικογενειακό σύστημα μου χάρισε πολύτιμη εμπειρία στον τρόπο που λειτουργεί ή δυσλειτουργεί μία οικογένεια.

Βαθιά μου πίστη είναι πως η αλλαγή έρχεται εκ των έσω και γι’ αυτό θεωρώ πως χρειάζεται πρώτα να γνωρίσουμε τον εαυτό μας πυρηνικά ώστε να τον μεταμορφώσουμε αν το επιθυμούμε στην πιο ενδυναμωμένη εκδοχή του. Η πορεία αυτή δεν είναι μοναχική καθώς η θεραπευτική σχέση λειτουργεί πάντα υποστηρικτικά φωτίζοντας τα σκοτάδια και τον δρόμο.

Mαριλίτα
Γιώργος

Ονομάζομαι Ανεστόπουλος Γιώργος και γεννήθηκα στην Αθήνα.

Έχω σπουδάσει Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και ολοκληρώνω τις σπουδές μου στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία στο Athens Synthesis Centre. Αυτό που με συναρπάζει από την αρχή της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας στις Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις μέχρι και σήμερα που έχω στραφεί στην Συμβουλευτική και την Ψυχοθεραπεία είναι η επαφή, το άνοιγμα, το μοίρασμα και η χαρά του να είμαστε κοντά ο ένας στον άλλο. Μέσα από αυτή την επιθυμία και την ανάγκη να γνωρίσω καλύτερα εμένα, ξεκίνησα το προσωπικό μου ταξίδι αναζήτησης μέσα από ατομικές και ομαδικές συνεδρίες το 2010, στις οποίες συμμετέχω μέχρι και σήμερα από την μεριά του θεραπευόμενου.

Επαγγελματικά σαν θεραπευτής-σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και εκ.Ψυχοθεραπευτής στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία δραστηριοποιούμαι από το 2020. Αυτό που κατάλαβα πως είναι το ζητούμενο μέσα στην θεραπεία είναι θεραπευόμενος και θεραπευτής σε συνεργασία να δημιουργήσουμε μέσα μας τις προϋποθέσεις για την Αυτ-Αγάπη. Αγαπώ πρώτα εμένα για να μπορώ να αγαπώ και εσένα. Αγαπώ πρώτα εμένα για να μπορώ να αγαπώ τα τραύματα μου. Αγαπώ πρώτα εμένα για να μπορώ να εμπιστευτώ και να ανοιχτώ στην θεραπεία. Αγαπώ πρώτα εμένα για να μπορώ να έχω την δύναμη να με γιατρέψω. Αγαπώ πρώτα εμένα για να μπορώ να με δω και να με δεχτώ ολόκληρο. Και αυτό δεν είναι από εγωισμό. Είναι από ανάγκη. Δεν είναι πολυτέλεια να με αγαπώ. Είναι ΑΝΑΓΚΗ. Όπως δεν γίνεται να ζώ χωρίς αέρα και νερό, έτσι δεν μπορώ να ζώ χωρίς να με αγαπώ.

Από αυτή την ανάγκη και με αυτή την πρόθεση ξεκινώ και μπαίνω σε κάθε συνεδρία. Ο άνθρωπος απέναντι μου είναι πλημμυρισμένος από δυνατότητες, δεξιότητες και επιλογές, που όμως έχει κάνει και λάθη, έχει και τραύματα και πονάει, χαίρεται, λυπάται, εγκλωβίζεται, ελπίζει, δοκιμάζει, πετυχαίνει, αποτυγχάνει, προσπαθεί, απογοητεύεται. Η Αγάπη είναι το καύσιμο και η Ζωή είναι η σπίθα που τον πυροδοτεί.

Ελάτε να ανοίξουμε μαζί τον δρόμο για την Αγάπη του Εαυτού.

Ελάτε να μπούμε μαζί σε μια διαδικασία αναζήτησης, αποδοχής, συμπερίληψης και δημιουργίας του Εαυτού που θα είναι λειτουργικός για εσάς.

Ελάτε να ανάψουμε την σπίθα και να ξεκινήσουμε το πιο συναρπαστικό ταξίδι: το ταξίδι προς την Αγάπη και την Ζωή.

Ελάτε.

 

Φιλικά,

Γιώργος

Ονομάζομαι Ιωάννα Παγάνη και είμαι Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια στην Αθήνα.

 

Ο κλάδος της Ψυχολογίας για εμένα δεν είναι μόνο ένα επάγγελμα. Είναι αυτό που είμαι, είναι κάτι πολύ οικείο στην προσωπικότητά μου και στις εμπειρίες που έχω μέχρι στιγμής στην ζωή μου. Δεν ήρθε, λοιπόν, ξαφνικά. Από πάντα ήμουν ο άνθρωπος που θα άκουγα, θα κατανοούσα και θα συμβούλευα ή θα προβλημάτιζα τους κοντινούς μου ανθρώπους σχετικά με τα προβλήματά τους. Σαν να το είχα έμφυτο, μου έβγαινε αβίαστα και ήταν κάτι που με γέμιζε. Αυτό είναι η Ψυχοθεραπεία μέσα από τα δικά μου μάτια.

 

Κατέχω το πτυχίο Ψυχολογίας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Ειδικεύομαι στην Συστημική Ψυχοθεραπευτική Προσέγγιση στο Κε.Σ.Με.Θ Αθήνας και πλέον η Συστημική έχει γίνει τρόπος ζωής και σκέψης για εμένα. Εργάζομαι με παιδιά, εφήβους, γονείς, ζευγάρια, διά ζώσης αλλά και διαδικτυακά, καθώς επίσης συνεργάζομαι και με θεραπευτές άλλων ειδικοτήτων.

 

 

Λίγα ακόμη πράγματα που θα ήθελα να γνωρίζετε για μένα είναι πως τρελαίνομαι για τα ταξίδια σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς έχω επισκεφθεί πάνω από 10 χώρες του εξωτερικού και συνεχίζω, εμπειρίες που εκτιμώ πως έχουν μεγάλη αξία και σημασία στην ζωή. Επίσης, λατρεύω το θέατρο, να παρακολουθώ και να συμμετέχω, τον αθλητισμό και τον χορό.

Ιωαννα Παγανη
Elena papa

Ονομάζομαι Έλενα Παπασταθοπούλου.

 

Γεννήθηκα στην Αθήνα.

 

Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας. Την απόφαση αυτή την πήρα, όταν η προσωπική μου ψυχοθεραπευτική εμπειρία έγινε μιά από τις πολυτιμότερες της ζωής μου και έδωσε νόημα στο μοίρασμα αυτού του δώρου, με τις γενναίες και τους γενναίους που διψάνε για Ζωή.

Eίμαι πτυχιούχος στη Συνθετική Συμβουλευτικής (Diploma in Integrative Counselling) του Οργανισμού Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας COSCA (Counselling and Psychotherapy in Scotland) και κάτοχος του Ευρωπαϊκού Διπλώματος COSCA, Counselling Skills Certificate, από το Πανεπιστήμιο στη Σκωτία, Napier University of Edinburgh.

Συνεχίζω το θεραπευτικό μου έργο,  ευγνώμων για τον πλούτο και την αγάπη που μου προσφέρουν οι θεραπευτικές μου σχέσεις, η κάθε μία βαθειά ανθρώπινη, μοναδική, εκπληκτική, πολύτιμη. Μαζί και όλα όσα με έχουν σμιλέψει...

Τα ταξίδια στην Ανατολική Αφρική που με φώτισαν εκτυφλωτικά με ένα φως που καταργεί χώρο και χρόνο. Το φως της πληρότητας. Σε μια μυστική συνεύρεση του μέσα με το έξω, του ανθρώπου με την Φύση, όπου αίσθημα, αίσθηση και στοχασμός ενώθηκαν.

Τα συναρπαστικά μονοπάτια της Χοροθεραπείας. Η συμμετοχή μου σε ομάδα Πρωτόγονης Έκφρασης και τα σεμινάρια με διακεκριμένες ψυχοθεραπεύτριες - χοροθεραπεύτριες, που προσκλήθηκαν στην Αθήνα από την  Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδος.

 

Το διαζύγιο, ο αγώνας μου ως μονογονέας οι δυσκολίες και τα στερεότυπα.

Η Γέννηση του γιού μου για να ξαναβρώ το Εμείς μέσα από το Εγώ.

Η ψυχοθεραπεία. Μέσα από μια  οδυνηρά κατακτημένη, επίγνωση και ωριμότητα, η θεραπευτική διαδικασία με βοήθησε από το τέλος να βρω μια νέα αρχή, από το θάνατο να μπω πάλι στην διαδικασία της ζωής.

Το αυτοκινητιστικό ατύχημα που άφησε τον σύντροφό μου τετραπληγικό  μέχρι να φύγει από τη ζωή. Ο Θάνατος.

Ο Έρωτας αμοιβαίος και φωτεινός πού ήρθε ξαφνικά στο δρόμο της μοναχικής υπαρξιακής μου περιπέτειας.

 

Οι σπουδές στη Φιλοσοφική  Σχολή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και τα φοιτητικά χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Το φεμινιστικό κίνημα.

 

Ένας γάμος, ένα διαζύγιο. Ανατροπές και διαψεύσεις αλλά και αγωνιώδη υπαρξιακά ερωτήματα.

 

Τα μαθητικά μου χρόνια, στην Ιταλική Σχολή Αθηνών, δύο σημαντικοί πολιτισμοί, γλώσσες και τέχνες, θησαυρίζουν την παιδεία μου και τις αναζητήσεις μου για τους ανοιχτούς ορίζοντες του κόσμου. Η Γλώσσα, για μένα ζωή και επικοινωνία, με οδηγεί ως την πόρτα του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών όπου φοιτώ, ως Μεταφράστρια / Διερμηνέας της Ιταλικής.  Αποφοιτώ και ταξιδεύω στην Ιταλία. Στο Πανεπιστήμιο της Perugia/Università per Stranieri, παρακολουθώ μαθήματα Σύγχρονης Λογοτεχνίας και Ιστορίας της Τέχνης.

Τα πρώτα σχολικά χρόνια, η σπουδή του κλασσικού χορού στην Αθήνα και αργότερα του σύγχρονου χορού στην Ιταλία, θα  μου δώσουν τον χώρο να εκφραστώ και να υπάρξω συλλογικά και ταυτόχρονα να αντικρύσω τον εαυτό μου από μέσα.

bottom of page